Recepten granenvrij brood 

Recepten granenvrij brood 

Bananenbrood 

Ingrediënten:

  • 6 rijpe bananen
  • Eventueel: 100g ontpitte dadels (voor de zoete mondjes)
  • 6 eieren
  • 300g amandelmeel (of 200g amandelmeel en 100g glutenvrije havermout)
  • 1 1⁄2 theelepel bakpoeder
  • Een handje ongebrande noten (zoals walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten, etc.)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Doe alle ingrediënten in een grote kom en mix deze tot een glad beslag.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Giet het beslag hierin. Bak gedurende 40 à 45min.

 Kleine keto-broodjes (ong 7 stuks) 

Droge ingrediënten:

  • 300g amandelmeel
  • 60g kokosmeel
  • 70g psylliumvezels
  • 1/2de lepel zout
  • 2 kl bakpoeder
  • Handvol gedroogde vijgen in stukjes gesneden

Natte ingrediënten:

  • 3 kl appelazijn
  • 3 el olijfolie
  • 460ml kokosmelk

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vermeng alle droge ingrediënten.
  • Voeg de natte ingrediënten toe, vermeng alles goed en laat 10 minuten staan.
  • Maak balletjes van het deeg. Indien het deeg niet stevig genoeg is, kan je eventueel nog wat extra psylliumvezels toevoegen (al mag het deeg wel wat plakkerig zijn).
  • Verspreid ze op wat bakpapier op een bakplaat. Voeg bovenaan eventueel wat sesamzaadjes toe als afwerking.
  • Bak vervolgens af op 170°C gedurende 40 à 45min.

 Keto-brood 

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 260g Griekse yoghurt natuur
  • 100g amandelmeel
  • 80g diverse zaden en pitten (bv sesamzaad, hennepzaad, lijnzaad, zonnebloempitten of pompoenpitten...)
  • 80g  kokosboter
  • 80g psylliumvezels of spelt bio(speltkiemen en speltvezels)
  • 1 kl bakpoeder
  • 0,5 klzout (bij voorkeur Keltisch zout of Himalaya zout)
  • optioneel: kruiden (lookpoeder, Provençaalse kruiden...)
  • optioneel: gedroogd zeewier (bv salade du pecheur) -> jodium!

Bereidingswijze:

  • Mix de eieren tot een luchtige massa. Voeg de yoghurt en de gesmolten boter toe.
  • Meng er vervolgens de overige ingrediënten onder en mix nog even op een lage stand.
  • Bekleed een cake-vorm met bakpapier en doe het beslag erin. Laat dit eventjes staan. Verwarm intussen de oven voor op 175 graden.
  • Bak het broodje gedurende 40 Min. Bedek het broodje nadien met bakpapier (om verbranden te voorkomen) en bak verder gedurende 30 Min.

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie in gezondheidshuis ORTHOFELIA in Herzele

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie bij groepspraktijk Identity in Berchem

Multidisciplinaire groepspraktijk voor gezondheid en welzijn. 

Fruithoflaan 38/11

2600 Berchem  (Antwerpen)

https://praktijkidentity.be

Maak een afspraak online

voetreflexologie orthomoleculair leefstijltherapeut klinisch psycho neuro immunologie

Klik hier voor online booking

De orthomoleculaire gezondheidspraktijjk is gelegen  in de ruime omgeving van Herzele met name Aalst - Lede - Erpe-Mere - Wetteren - Melle - Oosterzele - Zottegem - Lierde - Brakel - Sint-Lievens-Houtem - Ninove - Haaltert - Geraadsbergen - Oudenaarde alsook in Berchem (Antwerpen)

Gratis download ebook

Bezoek ook onze gezondheidswinkel OFELIA