ONCO VOETREFLEXOLOGIE

Voetreflexologie bij kanker is bedoeld om patiënten met kanker te ondersteunen zodat de kwaliteit van het leven aangenamer wordt en men minder last heeft van bijwerkingen zoals chemotherapie en/of bestralingen. Nadat de behandelingen achter de rug zijn kan voetreflexologie bij kanker ook een ondersteunend effect hebben in hun herstelperiode. We ondersteunen extra op fysiek, emotioneel en mentaal vlak. 

Onco-voetreflexologie is een heel zachte, langzame aanrakingstechniek, er wordt geen druk uitgeoefend. De onco voetreflexologie mag geen enkele inspanning van uw lichaam vragen. De voetreflexologie moet steeds goed aanvoelen. 

Onco voetreflexologie is ook geschikt voor andere pathologieën zoals neurologische aandoeningen, dementie, spieraandoeningen zoals fibromyalgie, vermoeidheid, CVS, Chronische pijn, auto-immumziekten, othopedische aandoeningen, longaandoeningen, depressies, burn-out, stress, hyperventilatie, neerslachtigheid, angsten/fobieën, ... 

Image

Contra-indicaties

Onco-voetreflexologie wordt niet toegepast bij

 • Koorts
 • Infecties die behandeld dienen te worden door een arts
 • infecties op de zones die je wilt behandelen
 • trombose of kans op trombose
 • Flebitis, een ontsteking van de aderwand. Dit omdat hier trombose kan ontstaan.
 • Angina pectoris, pijn in de borst als gevolg van hartfalen
 • Abnormaal lage bloeddruk. Eerst laten controleren door een arts.
 • Pijnlijke gebieden.
 • Niet gediagnotoceerde knobbels en bobbels eerst laten nakijken door een arts
 • Geen massage op de gerelateerde zone van een aangedane plek of een plek waar een tumor vermoed wordt
 • Extreme vermoeidheid

Onco-voetreflexologie is ondersteunend, niet behandelend

De voetreflexologie massages zijn uitsluitend bedoeld om de kwaliteit van het leven van de patiënt te verhogen en niet om te behandelen. Uw oncoloog is uw behandelende arts en waarbij een sterke vertrouwensband een noodzaak is. Ik vraag dan ook op voorhand uw arts te informeren, rechtstreeks of via uw onco-coach of een andere contactpersoon binnen het behandellend team. Op die wijze kan de oncoloog beslissen of onco-voetreflexologie is toegelaten in uw huidige fase van behandeling of het nog te vroeg is. 

Acupressuur en precisie voetreflexologie

Acupressuur is gebaseerd op dezelfde filosofie als acupunctuur; volgens de oude Chinese geneeskunde lopen er een twaalftal meridianen of energiebanen onder de huid die energie geven aan de organen en spieren. Elke meridiaan heeft een aantal drukpunten oftwel acupressuurpunten. Door op de juiste manier op deze punten te drukken, doe je de energie in het lichaam volop stromen en herstel je het zelfherstellend vermogen.

Deze therapie zal standaard toegepast worden in de voetreflexologie sessie en specifiek afgestemd zijn naar jouw behoeften.

Magnesium voetbad

Bij het begin van de voetreflexologiebehandeling krijg je steevast een magnesium voetbad.  Om hygiënische redenen gebruiken we voor elke cliiënt een aparte plastieken zak. 

Na een magnesiumvoetbad ben je volledig ontspannen waardoor de voetreflexologiebehandeling een gunstige start kan nemen. 

Magnesium is een heel belangrijk mineraal voor ons lichaam:

 • belangrijk intracellulair mineraal voor de energiehuishouding
 • onmisbaar voor het goed functioneren van ons hart- en bloedvatenstelsel
 • is een anti-stress mineraal
 • is belangrijk voor de prikkeloverdracht in de zenuwen en spieren
 • werkt ontspannend en ontkrampend
 • is belangrijk voor een gezonde botvorming

Dit is standaard gratis in onze behandeling inbegrepen.

Hoe verloopt een voetreflexologie sessie?

De cliënt gaat rustig en ontspannen liggen. Draag gemakkelijke loszittende kleren, die  een stukje van je onderbeen vrij laten. Met zachte handen worden eerst je voeten opgewarmd en worden je voeten verkent teen per teen, zone per zone. Dan gaat het bovenkant, onderkant en zijkant van de voet. Met zachte drukkende bewegingen gaat de verkenning voort.

De drukpunttechniek op je voeten maakt elders in je lichaam energetische blokkades vrij. Het relaxerende effect van de behandeling zorgt voor een maximale doorstroming van je bloed en je energie, waardoor ontgifting wordt gestimuleerd. Het is best mogelijk dat je na een behandeling meerdere keren moet gaan plassen. De juiste techniek geeft je hersenen het signaal om je lichaam weer in evenwicht te brengen.

Water drinken na de behandeling

Om alle vrijgemaakte afvalstoffen af te voeren is het heel belangrijk veel water te drinken na de behandeling. 

Publicaties ONCO VOETREFLEXOLOGIE

Leefstijltherapeut - Voetreflexoloog

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Volg ons op facebook

facebook

Maak een afspraak online

Abonneer U op onze nieuwsbrief

Interessante links