GEMMOTHERAPIE

Gemmotherapie is een vorm van kruidengeneeskunde. Het gebruikt de knoppen van planten om verschillende aandoeningen te ondersteunen. Alle embryonale weefsels (knoppen, jonge scheuten, worteltjes) worden gebruikt in de praktijk van gemmotherapie.

Deze therapeutische vorm gaat ervan uit dat de eigenschappen van knoppen sterker zijn dan die van volwassen planten. Inderdaad, de knop bevat alle eigenschappen van de plant, terwijl wanneer we een plantenextract gebruiken, we alleen delen van de eigenschappen van de plant gebruiken. De werkzaamheid van de knop is daardoor groter.

Bovendien zijn de embryonale weefsels van een plant rijk aan actieve stoffen (hormonen, sporenelementen, mineralen, enz.). Ze bevatten veel micronutriënten, zoals polyfenolen, die bekende antioxiderende eigenschappen hebben.

Image

Publicaties Gemmotherapie

Gemmotherapie
juni 27, 2022

Definitie van de gemmotherapie

Onder gemmotherapie verstaan we het gebruik van plantaardige embryonale weefsels zoals jonge kiemen, verse knoppen, wortelvezels. Ze worden gemacereerd in een mengsel van water/alcohol/glycerine, waarbij we een extract bekomen genaamd glycerine-maczeraat. Het…