Gezondheidspraktijk ORTHOFELIA

Gepassioneerd mensen ondersteunen in hun gezondheid: dat is mijn missie ...

Missieverklaring: 

De missie van gezondheidspraktijk ORTHOFELIA is om gezondheidsbewuste mensen te ondersteunen zowel preventief als bij ziekte door hen te onderwijzen en manieren aan te reiken om hun gezondheid te optimaliseren en/of hun ziekte dragelijker te maken.

Waarden:


 • Respect: Elke persoon die mijn gezondheidspraktijk binnenkomt, wordt met respect behandeld. Ik wil dat iedereen het gevoel heeft dat ik te allen tijde op hen gefocust ben en ik zal mijn best doen om het respect van de cliënt te verdienen door klantgericht te zijn.
 • Educatie: ik geloof dat het mijn rol is om om elk van mijn cliënten te voorzien van kennis over hun lichaam en wat ze kunnen doen om hun eigen welzijn te verbeteren door leefstijl-, voedings- en suppletieadviezen. Om dit te bereiken zal ik zelf continu op zoek gaan naar nieuwe leerzame ervaringen om mijn vaardigheden als therapeut te vergroten zodat ik dit aan mijn cliënt kan doorgeven.
 • Luisteren: gezondheidsproblemen en zorgen komen vaak voor, iedereen heeft unieke symptomen die angst of ongerustheid veroorzaken. Het belangrijkste dat een therapeut kan doen, is aandachtig naar zijn cliënt luisteren en zoveel mogelijk inzicht vergaren om ervoor te zorgen dat er een effectief ondersteuningsplan wordt opgesteld om met die symptomen om te gaan. Het doel is het vinden van de oorzaak, daarna de ondersteuning. Er is geen vast protocol om een ​​persoon te ondersteunen, dus mijn doel is om erachter te komen wat het beste voor jou werkt!
 • Wetenschappelijke onderbouwd: Ik streef ernaar in de mate van het mogelijke en indien bestaanden om evidence-based praktijken te gebruiken die wetenschappelijk onderbouwd zijn,
 • Complementair: Ik streef als leefstijltherapeut naar een maximale samenwerking met de klassieke Westerse geneeskunde, een arts zal steeds de lead hebben in de behandeling van een ziekte. Complementaire zorgverlening als therapeut heeft steeds een ondersteunende rol. 

Visie: 

Bij gezondheidspraktijk ORTHOFELIA ligt onze focus bij elke cliënt op:

 • De persoon behandelen als een individu, met de gedachtengang dat lichaam en geest één zijnvoor mij betekent dit dat we het fysieke lichaam niet scheiden van het mentale, spirituele of emotionele lichaam. Het betekent ook dat wat voor de ene persoon werkt, voor de andere mogelijks niet werkt.
 • De oorzaak van het probleem aanpakken: Het kan gemakkelijk zijn om de symptomen van een ziekte te behandelen ("de bladeren aan de boom"), maar we streven ernaar het probleem echt bij de wortel aan te pakken.
 • Gezondheid en welzijn holistisch en op alle mogelijke manieren bevorderen: voor mij betekent dit de cliënt de middelen geven om gezond te blijven en het lichaam te begrijpen.

Doellstelling op lange termijn: 

Gezondheidsprakrijk ORTHOFELIA wil op lange termijn volgende doelstellingen behalen:

 • Uitbouw van een kwalitatief betrouwbare gezondheidsheidspraktijk in de regio Gent - Kortijk- Oudenaarde - Brakel - Geraadsbergen - Zottegem - Herzele - Nnove - Aalst - Lede - Wetteren - Sint-Lievens-Houtem ) waar natuurlijke therapiëen aangeboden worden ter ondersteuning van de gezondheid zowel preventief als bij ziekte en waar voetreflexologie en orthomoleculaire consultaties volgens de KPNI-zienswijze centraal staan. 
 • Uitbouw van een gezondheids- / natuurwinkel www.ofelia.be  (in de regio Gent - Kortijk- Oudenaarde - Brakel - Geraadsbergen - Zottegem - Herzele - Nnove - Aalst - Lede - Wetteren - Sint-Lievens-Houtem ),  waar eerlijke, gezonde natuurproducten aangeboden worden met degelijk advies.
 • Publicatie van één of meerdere boeken waar de ondersteunende rol van complementaire therapiëen op een eenvoudige, duidelijke en practisch toepasbare manier in uitgelegd worden.
 • Het geven van workshops en lezingen aangaande de orthomoleculaire visie op het vlak van preventieve gezondheidszorg.
 • Een goede samenwerking, verstandhouding en wisselwerking met de klassieke geneeskunde zoals artsen, diëtisten, kinesisten, .... . 

Over mij

WIE BEN IK?

Als orthomoleculair KPNI leefstijltherapeut en voetreflexoloog wil ik op een empathische manier samen met mijn cliënten een eind op weg gaan naar een betere gezondheid en levenskwaliteit en hen zo goed mogelijk ondersteunen.

Ik heb heel wat gezondheidsopleidingen gevolgd en ben nog steeds bezig mij hierin te vervolmaken. Al die kennis wil ik combineren tot een eigen integrale, holistische, complementaire natuurlijke ondersteunende aanpak waar jij als mens centraal staat

Ik ben therapeut, ik stel geen diagnoses!!! Mijn taak en doel is jou maximaal te ondersteunen zowel preventief als bij ziekte.

Ik hecht heel veel belang aan deep learning, het uitleggen aangaande het hoe en het waarom op een gestructureerde wijze. 


 
 
 


Image

Gevolgde opleidingen:

 • Medische basiskennis aan Hogeschool West-Vlaanderen
 • Orthomoleculaire gezondheidszorg bij Hogeschool West-Vlaanderen / ICZO  en specialisaties zoals Immuniteit, therapeutische werking van voeding, chronisch vermoeidheidssyndroom, stress, fibromyalgie, burnout, artrose ... bij instituten zoals Naturafoundation, Dr Verhelst, Orthokennis, Reliantie, KPNI, ICZO, Nutriphyt, ... 
 • Basiopleiding Klinisch Psycho Neuro Immunologie (KPNI) 
 • Voetreflexologie
  • Integrale klassieke voetreflexologie
  • Psychozone harmonisering voetreflexologie
  • ONCO-voetreflexologie
 • Zorgmassage 
 • Aroma-, Api-  en algotherapie
 • Diverse hollistische opleidingen zoals Persoonlijkheidsanalyse, Natuurgeneeskunde, Natuurgeneeskundige toepassingen, Relaxatiemassage, Algemene en Bijzondere voedingsleer, Psychosociale basiskennis, Anatomie en fysiologie, Pathologie, Bach Bloesem, Typologie, Manuele lymfedrainage, Bindweefselmassage, Acupressuur, Herborist, imker, ...

Lopende en geplande opleidingen:

IK WENS TE STAAN VOOR

 • een rustige, zachte, weldoordachte aanpak
 • een warme ontvangst in de praktijkGesprek in vertrouwen zonder een oordeel te vellen
 • een gezondheidsbevorderende visie op lange termijn
 • transparantie met uw behandelende arts
 • een grondige analyse van je levensstijl en gezondheidstoestand. Dit is heel belangrijk om een totaal beeld te krijgen van de oorzaak en de beste aanpak te kiezen voor een duurzame ondersteuning.
 • Laagdrempeligheid, zowel in kostprijs alsook in duidelijke gestructureerde adviezen

Werkwijze

Een ziekte onstaat niet plots. er zijn al heel wat tekenen aan voorafgegaan. Laten we trachten de werkelijke oorzaak van het probleem op te sporen, dit kan zowel deels psychisch als lichamelijk zijn.

Een weldoordachte ondersteuning is een noodzaak, geen overhaast werk. Eerst alle parameters rustig analyseren en een geschikt leefstijladvies uitschrijven op individuele basis.

Het is heel belangrijk dat u als cliënt een inzicht krijgt hoe een ziekte ontstaat en vanuit dat inzicht kunnen we het zelfhelend effect van uw lichaam ondersteunen. 

We maken een foto van de ziekte om te eindigen bij de film. 

Voor voetreflexologie,of zorgmassage kunnen we de manuele sessie onmiddellijk opstarten. Voorafgaand aan de sessie zal een korte anamnese afgenomen worden zodat ik de sessie gericht kan uitvoeren en contra-indicaties kan uitsluiten. Dit intakegesprek laat mij ook toe de juiste precisietechnieken voor uw klacht te integreren.

Voor een orthomoleculair consult is er steeds eerst een intakegesprek waarbij we aandachtig luisteren naar jouw hulpvraag. Op een interactieve, natuurlijke manier gaan we op zoek naar de foto van de klacht om te eindigen bij de film. Dit laat mij toe een duidelijk beeld te krijgen van de problematiek, zodat een degelijk, weldoordacht leefstijladvies kunnen meegeven.

Ieder persoon is uniek, heeft zijn eigen verhaal en voorgeschiedenis, waardoor ieder advies persoonlijk is.

Over u

U vraagt een consultatie of therapeutische sessie bij mij omdat:

 

 • u gezond oud wilt worden en er preventief aan wilt werken
 • u zich al heel geruime tijd niet goed voelt en de klachten niet of onvoldoende verbeteren
 • u beseft dat leefstijlaanpassingen, doorbreken van huidige voedings- en bewegingspatronen een oplossing kunnen zijn, ook al zal het moeilijk zijn
 • u sterk gemotiveerd bent de nodige inspanningen te doen
 • Het voor u interessant is uitleg te krijgen hoe alles in het lichaam met elkaar verweven is, hoe schijnbaar losse symptomen toch duidelijke verbanden hebben
 • u graag de tijd neemt om de problematiek rustig te bekijken en te analyseren met onderbouwde kennis waardoor we samen uw gezondheid kunnen ondersteunen
 • u graag de link maakt tussen uw problemen en ons evolutionair ontstaan
 • u tot het besef bent gekomen dat u zelf verantwoordelijk bent voor uw lichaam en uw leven en dat u alles zal doen wat binnen uw mogelijkheden ligt om uw gezondheid te verbeteren
 • u het advies of behandeling van uw reguliere arts steeds vooropstelt en steeds een open en eerlijk contact blijft behouden met uw behandelende arts en de therapiesessies in onze praktijk ziet als een ondersteunende therapie naast de reguliere behandeling.

Tarieven

Uurtarief : 

 • 60,- € / uur voetreflexologie
 • 75,- € / uur orthomoleculair consult 

Kilometervergoeding bij verplaatsing: 0,36 €/km. 

Voor langdurige behandelingen is er altijd de mogelijkheid onderling een persoonlijk tarief af te spreken. 

Gezondheidspraktijk ORTHOFELIA wil laagdrempelig zijn en dat ook in het prijzenbeleid. Iedereen heeft recht op ondersteuning, ook zij die het financieel moeilijk hebben. Onze tarieven zijn heel democratisch. Indien dit tarief voor jou toch niet haalbaar is mag je altijd contact opnemen met mij en dan zoeken we samen een oplossing.

Betalen in de gezondheidspraktijk is mogelijk met Payconiq of contant. Indien contant wordt u verzocht gepast te betalen.

Op verzoek kan u een factuur van betaling nagestuurd worden.

Gemaakte afspraken moeten minstens 24 uur voor aanvang geannuleerd worden, indien geen verwittiging zal de afspraak toch gefactureerd worden. 

Gratis kennismaking

Als je wilt weten of orthomoleculaire therapie en de overige therapieën van praktijk ORTHOFELIA kunnen bijdragen aan je levenskwaliteit neem dan contact met mij op voor een kennismakingsgesprek van 15 à 30 Min.  We bespreken of mijn manier van werken past bij jou en of ik de juiste persoon ben om jou te ondersteunen.

De gezondheidswinkel Ofelia is elke vrijdag open van 10.00 Hr tot 19.00 Hr. Een ideaal moment om eens binnen te springen, we zetten ons een paar minuten apart en overleggen of ik de juiste keuze ben voor jou.  

Betaal via uw GSM met payconiq

Geschenkbon

Ben je op zoek naar een leuk geschenk voor een verjaardag, de feestdagen, Valentijn, Moederdag of een andere gelegenheid?

Je kan je familie of vrienden altijd een cadeaubon schenken voor Bijvb een voetreflexologiesessie in de gezondheidspraktijk of voor een aankoop in onze gezondheidswinkel.

De geschenkbon blijft onbeperkt geldig !!!!

De geschenkbon kan ook online besteld worden op https://ofelia.be/winkel/leuk/geschenkbon/

Het bedrag is vrij te bepalen !!!

Image

Interessante links

Boswandelen: natuurcoaching: Barrevoets

De Loods vzw: https://www.deloodsvzw.be/

Educatieve non-profit organisatie over gezondheid en duurzaamheid: https://degroenedag.org/

Inloophuis kanker Gent: https://majinhuis.org/

Klare kijk op kanker: https://klarekijkopkanker.be/

Osteopaat - Causopractor: Thorbjörn De Brul - Topsportadvies

Wondzorg: Wondzorg en dienstencentrum De Parel

Natuur- en gezondheidswinkel: ofelia.be

Leefstijltherapeut - Voetreflexoloog

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Volg ons op facebook

facebook

Maak een afspraak online

Abonneer U op onze nieuwsbrief

Interessante links