Gezondheidspraktijk ORTHOFELIA

Gepassioneerd mensen ondersteunen in hun gezondheid: dit is mijn missie.

Ortho is afkomstig van het Griekse woord "orthos" wat staat voor 'recht, juist, waar' en Ofelia betekent "dienstbaar". Onze gezondheidspraktijk wil op een dienstbare, gepassioneerde manier een holistische, ondersteunende zorg verlenen op lichamelijk, geestelijk en sociaal vlak waarbij we het zelfgenezend vermogen van het lichaam ondersteunen en stimuleren.

Allerlei klachten zoals stress, burnout, chronische vermoeidheid, slaapproblemen, fybromyalgie,  ouderdomsproblemen, artrose, ...  kunnen ondersteunend behandeld worden.

Preventie van ziektes met als doelstelling gezond oud worden en immuniteit zijn heel belangrijke sleutelwoorden in de praktijk. 

Praktijkhuis Orthofelia maakt gebruik van een grote verscheidenheid aan diverse natuurlijke therapieën ter ondersteuning van uw gezondheid zoals voetreflexologie, orthomoleculaire therapie, voedingstherapie, aromatherapie, apitherapie, algotherapie, fytotherapie, Bach Bloesem,  ... . 

We trachten een duurzaam effect op lange termijn te bekomen. 

Image

Over mij

Als u denkt om bij mij op consultatie te komen voor een therapiesessie, dient u ook iets te weten over wie ik ben en waar ik voor sta en waarom u een afspraak maakt bij mij.

Mijn naam is Dirk De Man geboren en getogen in Herzele. Ik wil ten aanzien van uw persoon en eventuele klachten op een empathische manier samen met u een eindje op weg gaan naar een betere gezondheid en levenskwaliteit.

Ik ben geen arts, ik stel geen diagnoses!!! Mijn doel is u maximaal te ondersteunen zowel preventief als bij ziekte Ik heb altijd een grote passsie voor gezondheid gehad en heb al heel wat gezondheidsopleidingen gevolgd en ben nog steeds bezig mij hierin te vervolmaken.

Al die kennis wil ik combineren tot een eigen integrale, holistische, complementaire natuurlijke ondersteunende aanpak waar u als mens centraal staat.

Image

Ik wens te staan voor:

 

 • een rustige, zachte, weldoordachte aanpak 
 • Gesprek in vertrouwen zonder een oordeel te vellen
 • een gezondheidsbevorderende visie op lange termijn 
 • transparantie met uw behandelende arts 
 • een grondige analyse van je levensstijl en gezondheidstoestand. Dit is heel belangrijk om een totaal beeld te krijgen van de oorzaak en de beste aanpak te kiezen voor een duurzame ondersteuning.

Gevolgde opleidingen:

 • Orthomoleculaire gezondheidszorg en specialisaties zoals Immuniteit, therapeutische werking van voeding, chronisch vermoeidheidssyndroom, stress, fibromyalgie, burnout, artrose ...
 • Voetreflexologie
  • Inegrale klassieke voetreflexologie
  • psychozone harmonisering voetreflexologie
  • ONCO-voetreflexologie
 • Zorgmassage 
 • Aroma-, Api-  en algotherapie
 • Diverse opleidingen zoals Persoonlijkheidsanalyse, Natuurgeneeskunde, Natuurgeneeskundige toepassingen, Relaxatiemassage, Algemene en Bijzondere voedingsleer, Psychosociale basiskennis, Anatomie en fysiologie, Pathologie, Bach Bloesem, Typologie, Manuele lymfedrainage, Bindweefselmassage, Acupressuur, Herborist en imker

Lopende en geplande opleidingen:

 • Vervolgopleidingen orthomoleculair gezondheidszorg
 • Specialisaties voetreflexologie:
 • Specialisaties aromatherapie

Werkwijze

Een ziekte onstaat niet plots. er zijn al heel wat tekenen aan voorafgaand. Laten we trachten de werkelijke oorzaak van het probleem op te sporen, dit kan zowel deels psychisch als lichamelijk zijn.

Een weldoordachte behandeling is een noodzaak, geen overhaast werk. Eerst alle parameters rustig analyseren en een geschikt advies uitschrijven op individuele basis.

Het is heel belangrijk dat u als cliënt een inzicht krijgt hoe een ziekte ontstaat en vanuit dat inzicht kunnen we het zelfhelend effect van uw lichaam ondersteunen. 

Voor voetreflexologie,of zorgmassage kunnen we de manuele sessie onmiddellijk opstarten. Voorafgaand aan de sessie zal een korte anamnese afgenomen worden zodat ik de sessie gericht kan uitvoeren en contra-indicaties kan uitsluiten. Dit intakegesprek laat mij ook toe de juiste precisietechnieken voor uw klacht te integreren.

Voor een orthomoleculair consult is er steeds eerst een intakegesprek nodig. Dat gesprek laat mij toe een duidelijk beeld te krijgen van de problematiek, zodat een degelijk, weldoordacht advies kan opgesteld worden.

Ieder persoon is uniek, heeft zijn eigen verhaal en voorgeschiedenis, waardoor ieder advies persoonsgebonden is.

Over u

U vraagt een consultatie of therapeutische sessie bij mij omdat:

 

 • u gezond oud wilt worden en er preventief aan wilt werken
 • u zich al heel geruime tijd niet goed voelt en de klachten niet of onvoldoende verbeteren
 • u beseft dat leefstijlaanpassingen, doorbreken van huidige voedings- en bewegingspatronen een oplossing kunnen zijn, ook al zal het moeilijk zijn
 • u sterk gemotiveerd bent de nodige inspanningen te doen
 • Het voor u interessant is uitleg te krijgen hoe alles in het lichaam met elkaar verweven is, hoe schijnbaar losse symptomen toch duidelijke verbanden hebben
 • u graag de tijd neemt om de problematiek rustig te bekijken en te analyseren met onderbouwde kennis waardoor we samen uw gezondheid kunnen ondersteunen
 • u graag de link maakt tussen uw problemen en ons evolutionair ontstaan
 • u tot het besef bent gekomen dat u zelf verantwoordelijk bent voor uw lichaam en uw leven en dat u alles zal doen wat binnen uw mogelijkheden ligt om uw gezondheid te verbeteren
 • u het advies of behandeling van uw reguliere arts steeds vooropstelt en steeds een open en eerlijk contact blijft behouden met uw behandelende arts en de therapiesessies in onze praktijk ziet als een ondersteunende therapie op de reguliere behandeling.

Tarieven

Voetreflexologie:  50,- € / uur / sessie

Orthomoleculair consult: 75,- € / uur / consult

Kilometervergoeding bij voetreflexologie aan huis : 0,36 €/km. 

Voor langdurige behandelingen is er altijd de mogelijkheid onderling een persoonlijk tarief af te spreken. 

Betalen is mogelijk met Payconiq of contant. Indien contant wordt u verzocht gepast te betalen.

Op verzoek kan u een factuur van betaling nagestuurd worden.

Gemaakte afspraken moeten minstens 24 uur voor aanvang geannuleerd worden, indien geen verwittiging zal de afspraak toch gefactureerd worden. 

Gratis kennismaking

Als je wilt weten of orthomoleculaire therapie en de overige therapieën van praktijk ORTHOFELIA kunnen bijdragen aan je levenskwaliteit neem dan contact met mij op voor een kennismakingsgesprek van 15 à 30 Min.  We bespreken of mijn manier van werken past bij jou en of ik de juiste persoon ben om jou verder te helpen.

Betaal via uw GSM met payconiq

Geschenkbon

Ben je op zoek naar een leuk geschenk voor een verjaardag, de feestdagen, Valentijn, Moederdag of een andere gelegenheid?

Je kan je familie of vrienden altijd een cadeaubon schenken voor Bijvb een voetreflexologiebehandeling in de gezondheidspraktijk of voor een aankoop in onze gezondheidswinkel.

De geschenkbon blijft onbeperkt geldig !!!!

De geschenkbon kan online besteld worden op https://ofelia.be/winkel/leuk/geschenkbon/

Het bedrag is vrij te bepalen !!!

Nuttige links

Boswandelen - natuurcoaching: Barrevoets

Educatieve non-profit organisatie over gezondheid en duurzaamheid: https://degroenedag.org/

Inloophuis kanker Gent: https://majinhuis.org/

Klare kijk op kanker: https://klarekijkopkanker.be/

Medische pedicure: Voetzorg+

Osteopaat - Causopractor: Thorbjörn De Brul - Topsportadvies

Wondzorg: Wondzorg en dienstencentrum De Parel